Начин на приготвяне
В тенджера слагаме 1 с.л. олио и добавяме подготвеното агнешкото месо, което е нарязано на средни парченца.
Запържваме малко месото, след което добавяме лук, нарязан на четири, прибавяме няколко зрънца черен пипер, доливаме отгоре топла вода, колкото да покрие месото, и затваряме капака.
Половин час по късно, когато месото вече се е сварило, го заделяме настрани заедно със бульона.
Взимаме друга тенджера, на която добавяме 1 с.л. олио и нарязан на ситно лук, запържваме малко и после прибавяме брашно за запръжката на супата.
След като запържа малко брашното, прибавяме 1 с.л. доматено пюре, малко червен пипер и разбъркваме хубаво.
След което с помощта на един черпак взимаме от бульона на агнешката супа и прибавяме към запръжката.
Така изсипваме всичкия бульон в тенджерата и след което изсипваме и месото вътре, без да добавяме водата на дъното на тенджерата, подправена със сол, черен пипер и малко джоджен.
Желая ви добър апетит с тази червена агнешка супа.