Начин на приготвяне
За блата:
Яйцето се разбива със захарта до пухкав крем, добавят се млякото, олиото, брашното с бакпулвера и ванилията. Всичко се разбива много добре, изсипва се в тава, покрита с домакинска хартия, и се пече на 200 градуса до готовност.
За крема:
Бананите се намачкват на бананово пюре, мандарините се нарязват на малки кубчета.
Сметаната се разбива със захарта и към нея се добавят киселото мляко, банановото пюре и парченцата мандарини. Желатинът се накисва, докато набъбне и се разтваря на водна баня (аз го разтворих в МВ) без да завира, охлажда се 2-3 мин. и се прибавя към разбития крем.
Сместа се изсипва в намазнени или обляти с вода купички за класически крем карамел и се слага за няколко минути във фризера или камерата на хладилника, докато се стегне.
Изваждат се и върху крема се слага изрязано кръгче от блата. Връща се в камерата да се стегне хубаво за около 30 мин готовото парфе.
Вкусно парфе с плодове!