Gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Солен Тарт»Зеленчуков тарт с гъши яйца

Зеленчуков тарт с гъши яйца

Кулинарна мрежаКулинарна мрежа
Джедай
7466k2k4k
Зеленчуков тарт с гъши яйца
Снимка: Кулинарна мрежа
1 / 5
06/02/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Зеленчуковият тарт с гъши яйца е много вкусен и се прави сравнително бързо - хвърлете му един поглед"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр. гъши разбити /или 4 обикновени/
  • прясно мляко - 500 мл 2%
  • мая - 2 ч.л. суха
  • морска сол - опушена
  • черен пипер - прясно смлян
  • чушки - 1 бр. малка червена /ситно нарязана/
  • тиквички - 1 бр, средна /измита, нарязана на кубчета/
  • гъби - 4 - 5 бр. едри печурки /на ситно/
  • лук - 1 малка глава /или 2 бр. шалот, нарязан на ситно/
  • копър - 1/2 връзка пресен скълцан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Загрейте фурната на 220 градуса.

2. Разбитите яйца, млякото и маята смесете в голяма купа заедно със солта и пипера.

3. Добавете всички нарязани зеленчуци и копъра, объркайте добре зеленчуковия тарт.

4. В незалепваща форма за пай, напръскана с кокосово олио (спрей за печене), сипете сместа.

5. Печете зеленчуковия тарт с гъши яйца 45 минути.

Източник: Mira Rumenova - Кулинарна мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: