Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Омлет»Омлет с гъши яйца и пръжки

Омлет с гъши яйца и пръжки

LenkaLenka
Мастър Шеф
5451432k
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Омлет с гъши яйца и пръжки
Снимка: Lenka
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
1
"Възползвайте се от всяка възможност да консумирате гъши яйца. За закуска е най-добре да имате обилна порция от тази мъжка храна"

Необходими Продукти

  • гъши яйца - 2 бр.
  • пръжки - 3 с.л. сушени
  • див лук - 1/5 връзка
  • зелен лук - 1 стрък
  • свинска мас - 1 с.л.
  • заквасена сметана - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте добре гъшите яйца и смесете със заквасената сметана.

Няма нужда да добавяте сол към здравословния омлет, тъй като пръжките са достатъчно солени.

Измийте и нарежете зеления лук, както и дивия лук.

Пригответе си тиган, сложете го на загрят котлон и сложете в него свинската мас да се разтопи.

След това сложете яйцата. Когато омлетът хване коричка, посипете с лука и пръжките.

Когато се запече, свийте и сервирайте омлет с гъши яйца и пръжки в чиния с добавки по желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

2
50
40
30
21
10
Дай твоята оценка: