Начин на приготвяне
Почистете и измийте добре воденичките. Сварете ги до готовност в тенджера под налягане за около 30 минути.
Почистете и нарежете гъбите.
Загрейте олиото и маслото в дълбок тиган и запържете гъбите за няколко минути. След това прибавете отцедените воденички и запържете и тях. Прибавете сол и черен пипер на вкус.
Разпределете ги в 4 гювечета.
След това направете соса бешамел. Загрейте масло и добавете към него брашното. Запържете го за кратко. Отместете тигана от котлона и на тънка струйка прибавете прясното мляко, като бъркате непрекъснато.
Нарежете на дребни парчета топеното сирене и добавете и него.
Върнете на котлона и бъркайте докато соса се сгъсти и сиренето се разтопи напълно. Подправете със сол, черен пипер и индийско орехче.
Разпределете соса в гювечетата. Отгоре покрийте с тънки парчета кашкавал.
Сложете да се пекат във фурната на горен реотан или на функция грил за 10-15 минути, докато кашкавалът се разтопи и запече.
Добър апетит! Гювечетата с пилешки воденички и гъби са готови.