Пиле с лук и картофи

Elena TodorovaElena Todorova
Чирак
9493442k
Пиле с лук и картофи1 / 2
20/08/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне25 мин.
Готвене35 мин.
Общо60 мин.
Порции6

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр.
  • лук - 500 г
  • картофи - 500 г
  • кисело мляко - 150 г
  • масло - 200 г
  • чесън - 2 скилидки
  • домати - 200 г
  • лимони - 1 бр. сок
  • карамфил - 5 - 6 главички
  • черен пипер - 12 зърна
  • канела - 1/2 ч.л.
  • куркума - 1 ч.л.
  • джинджифил - 1 щипка
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обезкостяваме пилето и го нарязваме на порции. Мариноваме месото в лимонов сок и сол и го оставяме поне 30 минути на студено.

Загряваме 150 г от маслото и запържваме за кратко зърната черен пипер, карамфила, канелата и джинджифила. Добавяме месото, запържваме от всички страни. Когато пилешкото се запържи равномерно добавяме и ситно нарязаните 3 глави лук, пресования чесън, червения пипер, обелените и нарязани картофи и куркумата.

При непрекъснато бъркане пържим около 15 минути на умерен огън, след което сипваме киселото мляко и пържим още 5 минути. Изсипваме пилешкото в дълбока тава и загряваме остатъка от маслото.

Запържваме останалата 1 глава ситно нарязан лук и доматите, нарязани на кубчета. Покриваме с тях пилешкото месо и запичаме в загрята на 180 градуса фурна за около 15 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: