Начин на приготвяне
Сваряваме картофите с подсолена вода. Когато са готови ги оставяме да се охладят. Докато се варят картофите, месим тестото като разтворим маята с малко брашно и захар. то
Оставяме да кипне за 10 минути. Пресяваме брашното, изсипваме маята, киселото мляко със содата и солта. Месим меко тесто, което оставяме да втаса за 30 минути.
След това го разделяме на 6 части. Правим си плънката, като настържем картофите, нарежем лука на ситно и добавим подправките.
Разбъркваме добре. Разточваме първата част от тестото и го слагаме в намазнена тава. След това го намазваме с мазнина и му слагаме част от плънката.
След това правим същото с останалите части от тестото, като нареждаме корите една върху друга и слагаме плънка между тях. Завършваме с кора, която намазваме с мазнина. Печем в умерена фурна около 35 минути.