Ризото с гъби

станимира караджовастанимира караджова
Готвач
1207302578051
Ризото с гъби3 / 3
07/02/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • ориз арборио - 1 ч.ч.
  • масло - 50 г
  • лук - 1 малка глава
  • чесън - 2 скилидки
  • олио - 3 с.л.
  • печурки - 300 г
  • бульон - 1 кубче (гъбен или зеленчуков)
  • вода - 2.5 л.
  • сол - 1 щипка
  • пармезан - 50 г
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В олиото леко се запържват лука и чесъна, прибавят се гъбите. Всичко се изпържва до готовност на гъбите и докато останат на мазнина.

Прибавя се оризът (не измит предварително, за да се запази нишестето в него) и се запържва леко докато стане прозрачен.

Започваме да добавяме предварително разтворения в гореща вода гъбен бульон.

Сипваме бульона, разбъркваме и след като ориза поеме течността се добавя още и така докато оризът се свари. Хубавото ризото е с кремообразна консистенция.

След като оризът е сварен, се прибавят маслото и настърганият пармезан. Може по желание да се поръси с магданоз. Ризотото с гъби е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: