Меки сладки с ябълки

10/02/2020
"Меки сладки с ябълки - топят се в устата "
Приготвяне12 мин.
Готвене30 мин.
Общо42 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 469
  • Преглеждания за месеца502
  • Преглеждания за седмицата23
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Обелената и почистена ябълка се смила на пюре заедно със захарта, рома и портокаловия сок.

Към сместа се чуква яйцето, налива се олиото и се слага киселото мляко с угасената в него сода бикарбонат. Всичко това се разбива до хомогенност.

Сипват се стърготините от кокос, ванилията, канелата и брашното и отново се разбива или разбърква до гладка смес, малко по гъста от кексова. При нужда се добавя брашно.

Фурната се загрява до 170 градуса.

В тава покрита с хартия за печене се слага по 1/2 с.л. от сместа за ябълковите сладки на купчинка, като се оставя разстояние между всяка.

Приготвените сладки се пекат на два пъти, докато почервенеят- около 15 минути всяка тава.

Когато изстинат, се поръсват с пудра захар, а по желание могат да се слепят две по две със ябълково сладко, което е достатъчно гъсто, за да оформите слепени сладки.

Стават мекички и много приятни за една бърза закуска или компания за кафе и мляко.

Ако меките сладки с ябълки се направят в издължена форма могат да се използват и като бишкоти за блатове на торти или сладкиши.

Да ви е сладко!

Комплект форми за сладки и четка - 6 броя
Приготвяй си тази рецепта с:
Комплект форми за сладки и четка - 6 броя
5.17 лв.
Виж ››

Майстор сладкар се става много лесно - трябват само мерак и този страхотен комплект форми за сладка и четка

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар