Начин на приготвяне
Отделяме 4-5 гъби настрани. Останалите гъби измиваме, почистваме и нарязваме на едро. Сипваме ги в тенджера и наливаме водата.
Обелваме и нарязваме на едро картофа и го добавяме в тенджерата. Слагаме супата да се вари. Когато кипне, добавяме маслото.
Варим 15- 20 минути и пасираме до хомогенност директно в тенджерата.
Добавяме солта, черния пипер, куркумата, индийското орехче, цеденото мляко и топеното сирене и отново пасираме за кратко.
Отместваме от котлона и сервираме веднага, като отгоре поръсвате от заделените гъбки, които сте скълцали ситно и сте запържили в масло.
Много подходящо допълнение към ароматната гъбена супа е прясно изпечена чеснова багета.
Моята гъбена крем супа е много вкусна.
Коментари