Селски качамак със масло, сирене и пръжки

milka makedonskamilka makedonska
Новак
3
184
6
173
10/02/2020
"Вкусна класическа селска гозба - качамак с масло, сирене и пръжки"
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 610
  • Преглеждания за месеца186
  • Преглеждания за седмицата43
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • царевично брашно - 300 г
  • вода - 1 л
  • сол - 1 с.л. лъжица
  • масло - 125 г
  • сирене - 300 г
  • осолена сланина - 200 - 300 г
  • свинско месо - шарено
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме водата да заври заедно със солта.

Когато водата заври, сипваме брашното и с дръжката на дървена лъжица го пробождаме в средата и започваме да бъркаме.

Бъркаме, без да спираме. За да не стане готовия качамак на бучки.

Когато сместа започне да се отделя от стените на съда, го потегляме и изсипваме в тавичка.

С лъжица го правим като на мънички, слагаме потрошеното сирене.

Отделно нарязваме осолената сланина на по дребни парчета и хубаво извършваме да станат хубави хрупкави дръжки и тях слагаме върху качамака с пръжки.

Сервираме селския качамак със масло, сирене и пръжки с айрян.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар