Разядка с Аншоа

ЗорицаЗорица
Гуру
960
272
3166
5
13/02/2020
"Апетитна разядка с аншоа - който се е сетил да я направи, искрено му благодарим "
Приготвяне10 мин.
Готвене8 мин.
Общо18 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 263
  • Преглеждания за месеца2263
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

  • аншоа - 8 - 10 рибки от консерва
  • горчица - 2 ч.л.
  • яйца - 4 бр. твърдо сварени
  • HOSSO - 5 - 6 с.л.
  • чесън - 1 скилидка (по желание)
  • сол - на вкус
  • магданоз - няколко стръка
  • лимонов сок - 1 - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибките аншоа се почистват от опашчиците и костиците и се нарязват на ситно с нож или намачкват на каша с вилица.

Към тях се добавят твърдо сварените жълтъци от 4 яйца и олиото.

Сместа за рибната разядка се разбърква хубаво, прибавят се и настърганите на ренде или нарязани на ситно белтъци, скълцан магданоз и лимонов сок на вкус.

По желание може да се добави пресована скилидка чесън за по-пикантен вкус.

Може да се добави и малко сол, но след опитване на разядката с аншоа, защото аншоата е леко солена.

Тази апетитна разядка се поднася към пълнени яйца, риба и местни плата.

Бон апети!

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар