Начин на приготвяне
Блатовете:
Разбиваме много добре с миксер жълтъците със захарта. Следва да прибавим киселото мляко с бакпулвера. Накрая се добавя и брашното. Бъркаме с миксер до хомогенизиране.
Получената смес се разделя на 3 равни части за 3 тортени блата. В една от частите добавяме 2 с.л. какао, за да имаме един какаов блат.
Блатовете се пекат по отделно в тортена форма/тавичка (24-26 см), на която дъното и е покрито с хартия за печене, в предварително загрята фурна на 180°C до лек загар. Около 20-30 минути.
Когато блатовете изстинат се сиропират със захарния сироп, който се приготвя, като във водата се кипва захарта и се оставя да ври 4 мин.
Най-добре сиропирането да се прави по време на нареждане на вашата сметанова торта, защото блатовете омекват.
Приготвяме кремовете на д-р Йоткер, като ги разбиваме със студено мляко от хладилника. Разбиват се според указанията по около 4 минути до получаването на много гъст крем.
Използваме ваниловия крем, който се разбива с 250 мл мляко и 2 с.л. пудра захар, за да намажем първия и втория блат. Отгоре и отстрани домашната торта с крем Йоткер намазваме със сметановия крем.
Украсата за тази домашна торта с крем Йоткер може да направите по избор - аз направих с домашни целувки и какао.