Карамелена Лазаня

Sonya SimeonovaSonya Simeonova
Чирак
68
19
59
14/02/2020
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо23
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се изсипва на плота, прави се кладенче в средата, добавя се яйцето и се омесва твърдо тесто, което се нарязва на няколко парчета и се прекарва през машината за паста от най-голямата до най-тънката степен, като се набрашнява всеки път.

Получените домашни кори за лазаня се оставят да се изсушат.

В тенджера се загрява 500 мл мляко с ванилията. В купичка се разбиват яйцата заедно със захарта, брашното и 100 мл мляко и тази смес се налива на тънка струйка към млякото.

Щом започне леко да се сгъстява, се сваля от котлона.

В тавичка се налива 1 черпак от млечната смес, нареждат се ред кори, отгоре се полива с втори черпак, отново се нареждат ред кори, поставят се черешите и отново млечна смес.

Накрая сладката лазаня се завършва с ред кори и млечна смес.

Карамелената лазаня се слага в предварително загрята фурна на 180 градуса около 20 минути или до готовност на корите.

Нестандартният сладкиш се изважда, оставя се да изстине напълно и се поръсва с пудра захар.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар