Пестил от ябълки и дюли

станимира караджовастанимира караджова
Помощник Готвач
100
514
222
265
1
17/02/2020
Приготвяне60 мин.
Готвене120 мин.
Общо180 мин.
Порции16
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо734
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Плодовете се почистват, заливат се с вода, колкото да ги покрие, и се варят 40 мин или докато омекнат плодовете.

Изцеждат се, пасират се до гладка каша, добавя се захарта и лимоновият сок и се връщат на котлона да се варят на бавен огън до сгъстяване при непрекъснато бъркане.

Приготвеният пестил се разстила върху дъска, напръскана с вода, и се заглежда с лъжица, така че да се образува пласт с дебелина 1 см.

Пестилът от ябълки и дюли се оставя да се изсуши за 2 дни.

Сладкото от ябълки и дюли се реже на парчета, които се овалват в захар.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар