Печена патица с плодове и зеленчуци

Сергей Анчев
Сергей Анчев
Новак
17/02/2020
Приготвяне20 мин.
Готвене240 мин.
Общо260 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо660
  • Преглеждания за месеца56
  • Преглеждания за седмицата65
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • патица - 1 около 2 Кг
  • растителна мазнина - 2 с.л.
  • сироп от нар - 3 с.л.
  • лук - 1 глава кромид
  • червени чушки - - 1
  • моркови - 1 голям
  • круши - 2 твърди
  • сливи - - 3 едри Санта Роса, Блек Стар или подобни
  • зелени ябълки - 1
  • вино - 1 ч.ч. сухо
  • черен пипер - 2 ч.л. смлян
  • майорана - - 2 ч.л. суха
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разфасовайте патицата на порции. Отделете мазнината и нарежете на ситно.

Нарежете зеленчуците и плодовете на хапки.

Запържете патешката мазнина в олиото, добавете зеленчуците и плодовете и задушете за кратко.

Прибавете патешкото месо, подправките, сока от нар и посолете.

Прехвърлете всичко в подходящ съд, долейте 1 ч.ч. вино и завийте с алуминиево фолио.

Сложете във фурната на 150°C за 4 часа и вашата апетитна печена патица.

Е, как ще сервирате печената патица с плодове и зеленчуци си е ваша работа.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар