Начин на приготвяне
Измийте ориза на течаща вода. Смесете с каймата и овкусете с подправки, объркайте всичко заедно.
Нарежете лука и праза на ситно.
Сложете тенджерата на котлона с олио, когато се сгорещи, добавете лука и праза. Бъркайте, да не загори.
Налейте малко водичка, за да можем да поомекнат лукът и празът. Оставете да си къкри на слаб огън, докато по изври водата.
След това сложете сол, черен пипер, червен пипер, Чубрицата и брашното разбъркайте и налейте вода.
От каймата с ориз направете малки кюфтета и ги сложете към селската яхния.
Когато заври яхнията с кюфтета, добавете домашния гювеч в буркан.
Разбъркайте и оставете селската яхния с лук, праз и кюфтета на слаб огън да къкри, докато се сготви.