Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Яхния»Селска яхния с лук, праз и кюфтета

Селска яхния с лук, праз и кюфтета

ИивинкаИивинка
Готвач
1932k5371k3
Селска яхния с лук, праз и кюфтета4 / 4
17/02/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Някак ухае на родно с тази селска яхния от едно време"

Необходими Продукти

  • кайма - 250 г
  • ориз - 1/2 ч.ч
  • лук - 2 глави
  • праз - 2 стръка
  • гювеч - 1/2 буркан домашен
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
  • червен пипер
  • брашно - 1 с.л
  • олио - за запържване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте ориза на течаща вода. Смесете с каймата и овкусете с подправки, объркайте всичко заедно.

Нарежете лука и праза на ситно.

Сложете тенджерата на котлона с олио, когато се сгорещи, добавете лука и праза. Бъркайте, да не загори.

Налейте малко водичка, за да можем да поомекнат лукът и празът. Оставете да си къкри на слаб огън, докато по изври водата.

След това сложете сол, черен пипер, червен пипер, Чубрицата и брашното разбъркайте и налейте вода.

От каймата с ориз направете малки кюфтета и ги сложете към селската яхния.

Когато заври яхнията с кюфтета, добавете домашния гювеч в буркан.

Разбъркайте и оставете селската яхния с лук, праз и кюфтета на слаб огън да къкри, докато се сготви.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: