Начин на приготвяне
Месото се нарязва на парчета, колкото палеца на ръката.
В тиган загрявате малко олио и запържваме месото до златист цвят.
Щом е готово, отделяме настрани.
Лукът се обелва, измива и нарязва на не много ситни полумесеци.
Гъбите се белят и също нарязват на парченца. Чушки също измийте и нарежете с нож.
В мазнината от запърженото месо задушете лука и чушките.
Щом поомекнат, добавете и гъбите. Задръжте на огъня още 5 минути и върнете месото при зеленчуците.
Залейте с леко размитото доматено пюре и овкусете приготвената кавърма с подправките.
Щом течността на доматите започне да се изпарява, прехвърлете телешката кавърма в 4 гювечето.
Сложете вкусните гювечета в студена фурна и запечете.
Телешката кавърма в гювечета е готова за 45 - 60 минути на 200 градуса.