Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Кавърма»Телешка кавърма в гювечета

Телешка кавърма в гювечета

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
3733k1k4
Телешка кавърма в гювечета
Снимка: Аника Войт
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Какво друго да скрием под капачетата на гювечетата, освен страхотна телешка кавърма"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 700 г
  • лук - 3 глави стар
  • печурки - 400 г гъби
  • доматен сок - 100 мл
  • чушки - 2 бр. зелени + 2 бр. червени
  • червен пипер - 2 с.л.
  • черен пипер - 1 см
  • сол на вкус
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на парчета, колкото палеца на ръката.

В тиган загрявате малко олио и запържваме месото до златист цвят.

Щом е готово, отделяме настрани.

Лукът се обелва, измива и нарязва на не много ситни полумесеци.

Гъбите се белят и също нарязват на парченца. Чушки също измийте и нарежете с нож.

В мазнината от запърженото месо задушете лука и чушките.

Щом поомекнат, добавете и гъбите. Задръжте на огъня още 5 минути и върнете месото при зеленчуците.

Залейте с леко размитото доматено пюре и овкусете приготвената кавърма с подправките.

Щом течността на доматите започне да се изпарява, прехвърлете телешката кавърма в 4 гювечето.

Сложете вкусните гювечета в студена фурна и запечете.

Телешката кавърма в гювечета е готова за 45 - 60 минути на 200 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: