Телешка кавърма в гювечета

Аника ВойтАника Войт
Готвач
163
674
474
260
20/02/2020
"Какво друго да скрием под капачетата на гювечетата, освен страхотна телешка кавърма "
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 121
  • Преглеждания за месеца497
  • Преглеждания за седмицата17
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • телешко месо - 700 г
  • лук - 3 глави стар
  • печурки - 400 г гъби
  • доматен сок - 100 мл
  • чушки - 2 бр. зелени + 2 бр. червени
  • червен пипер - 2 с.л.
  • черен пипер - 1 см
  • сол на вкус
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на парчета, колкото палеца на ръката.

В тиган загрявате малко олио и запържваме месото до златист цвят.

Щом е готово, отделяме настрани.

Лукът се обелва, измива и нарязва на не много ситни полумесеци.

Гъбите се белят и също нарязват на парченца. Чушки също измийте и нарежете с нож.

В мазнината от запърженото месо задушете лука и чушките.

Щом поомекнат, добавете и гъбите. Задръжте на огъня още 5 минути и върнете месото при зеленчуците.

Залейте с леко размитото доматено пюре и овкусете приготвената кавърма с подправките.

Щом течността на доматите започне да се изпарява, прехвърлете телешката кавърма в 4 гювечето.

Сложете вкусните гювечета в студена фурна и запечете.

Телешката кавърма в гювечета е готова за 45 - 60 минути на 200 градуса.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар