Начин на приготвяне
Нарязваме телешкия закол на средно големи парчета. Слагаме ги в тиган заедно с маслото, олиото, кромида нарязан на полумесеци. Захлупваме с капак и оставамя да се задушат добре.
След като са се задушили, прибавяме кимиона, черния пипер, сол на вкус и хладката вода. Пускаме кубчето зеленчуков бульон да се разтвори и похлупваме с капак, докато се свари месото.
Обелваме морковите и ги слагам във вода да се сварят, но не напълно. Трябва да са леко твърди. Нарязваме ги на кръгчета.
В купа запържваме масло, добавяме меда, капките соев сос, морковите, нарязани на кръгчета, черен пипер и сол на вкус. Разбъркваме добре.
Доливаме малко хладка вода и похлупваме с капак за около 10 -12 минути. След това махаме капака и оставяме водата да се изпари.
Поднасяме телешката кавърма заедно с глазираните моркови и поръсваме със ситно нарязан магданоз.
Добър апетит!