Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Кавърма»Телешка Кавърма с глазирани морковчета

Телешка Кавърма с глазирани морковчета

Фати КамбероваФати Камберова
Помощник Готвач
1078342402
Телешка Кавърма с глазирани морковчета
Снимка: Фати Камберова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4-5
"Вълшебна комбинация от сочно телешко и глазирани морковчета, която ви препоръчваме да поднесете с любимото си вино. И наздраве"

Необходими Продукти

  • телешки закол - 1.5 кг
  • кромид - 1 глава
  • масло - 125 г
  • олио - 100 г
  • зеленчуков бульон - 1 кубче
  • хладка вода - 2 ч.ч
  • кимион - 1 к.л
  • черен пипер - 1 щипка
  • сол
  • магданоз - за поръсване
  • За морковите
  • моркови - 1 - 2 бр.
  • масло - 2 с.л.
  • мед - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 щипка
  • соев сос - 4 - 5 капки
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме телешкия закол на средно големи парчета. Слагаме ги в тиган заедно с маслото, олиото, кромида нарязан на полумесеци. Захлупваме с капак и оставамя да се задушат добре.

След като са се задушили, прибавяме кимиона, черния пипер, сол на вкус и хладката вода. Пускаме кубчето зеленчуков бульон да се разтвори и похлупваме с капак, докато се свари месото.

Обелваме морковите и ги слагам във вода да се сварят, но не напълно. Трябва да са леко твърди. Нарязваме ги на кръгчета.

В купа запържваме масло, добавяме меда, капките соев сос, морковите, нарязани на кръгчета, черен пипер и сол на вкус. Разбъркваме добре.

Доливаме малко хладка вода и похлупваме с капак за около 10 -12 минути. След това махаме капака и оставяме водата да се изпари.

Поднасяме телешката кавърма заедно с глазираните моркови и поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: