Свинско руло със сирене и ароматни подправки

Сергей АнчевСергей Анчев
Помощник Готвач
226
82
412
3
19/02/2020
"Сервираме свинското руло със сирене и подправки с чаша любимо червено вино, наздраве "
Приготвяне30 мин.
Готвене150 мин.
Общо180 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо442
  • Преглеждания за месеца117
  • Преглеждания за седмицата22
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

  • свинско месо - - 1 кг плешка или шол
  • растителна мазнина - 1 с.л.
  • чедър - 100 г сирене
  • черен пипер - 2 ч.л. смлян
  • риган - 1 ч.л.
  • чесън на прах - 1 ч.л.
  • индийско орехче - ½ ч.л. на прах
  • сол - 22 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се смила с решетка 3 мм. Добавят се солта и подправките. Омесва се добре. Смила се още веднъж със същата решетка.

Добавя се настърганото сирене и отново се омесва.

Сместа за соленото руло се разделя на две.

Парчетата се увиват стегнато в намаслено алуминиево фолио.

Стягат се с памучен конец или мрежичка.

Поставят се във фурната за 2 часа и половина на 150°C заедно с кафена чашка вода.

Свинското руло може да се сервира както топло, така и студено, но обезателно това свинско руло със сирене и ароматни подправки с чаша сухо червено вино.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Сергей Анчев
Сергей Анчев
20.02.2020 12:46
Много лесно се развиват. Но ако искате може да разрязвате рулото с фолиото. След това го обелвате
0
0
Потребител#241258
Рецептата ми се стори интересна, но имам въпроси.
Рулата се поставят в тавичка и в нея се налива чашка вода?
Охлаждат ли се преди да се развият от фолиото?
0
0