Начин на приготвяне
Активира се маята, като се разбърква в топла вода със захарта и оставяме да шупне.
Добавят се останалите продукти и замесваме средно меко тесто. Оставя се на топло да втаса 30 минути.
С пръсти се оформя като блат за пица.
Обелени картофи се нарязват на тънки кръгчета, запържват се в малко загрято олио с нарязана скилидка чесън от двете страни, леко да омекнат, и се изваждат.
Блатът се поръсва с 1 с.л. зехтин и отгоре се посипва нарязан пресен лук, върху него кръгчета картофи.
Овкусяват се със сол, черен пипер, чубрица и малко шарена сол.
Покриват се с настърган на едро кашкавал за завършек на нашата сочна пица.
Печем дебелата пица в загрята фурна 180°C с вентилатор за 20 минути до златист цвят на кашкавала.
Изважда се и поръсваме с лъжица настърган пармезан.
Сервираме пицата с картофи и лук топла със салата и е чудесна за вечеря!