Пълнено цяло агне

станимира караджовастанимира караджова
Помощник Готвач
98
464
209
192
1
21/02/2020
"Предлагаме ви рецепта за пълнено цяло агне - в случай че ще ви е за първи път "
Приготвяне120 мин.
Готвене240 мин.
Общо360 мин.
Порции40
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 236
  • Преглеждания за месеца304
  • Преглеждания за седмицата13
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнето се почиства и се посолява отвътре.

Агнешкият комплект за плънката за пълненото агне се измива много добре и се сварява в подсолена вода за около 40 мин, бульонът се запазва, а агнешките дреболии се нарязват на ситно.

В 700 мл от олиото се запържва ситно нарязаният зелен лук, прибавя се предварително измитият ориз и се пържи, докато стане прозрачен.

Прибавят се червеният пипер, черният пипер и бульонът в съотношение 1:1, ориз-бульон.

Щом оризът поеме водата, се добавят сварените дреболии и зелените подправки, всичко се разбърква.

Пълни се коремната кухина на агнето, след което се зашива.

Останалото олио се смесва със сол и червен пипер и с тази смес се натрива добре агнето отвън.

Слага се на шиш и чевермето се върти около 4 часа, като периодично се впръсква с вода или лой.

Докато се върти пълненото цяло агне чевермето, трябва да е на височина 40 см от жарта.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Н.Акифова
Н.Акифова
21.02.2020 21:31
Чудно изглежда. Браво
0
0
станимира караджова
Благодаря!
1
0