Курабийки с типово брашно за диабетици

МариянаМарияна
Мастър Шеф
749
261
621
6
23/02/2020
Приготвяне10 мин.
Готвене16 мин.
Общо26 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо271
  • Преглеждания за месеца191
  • Преглеждания за седмицата65
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбиваме яйцата с вилица.

В олиото слагаме захаринчетата. Те се топят вътре и когато това стане, разбъркваме сместа.

През това време в киселото мляко слагаме амонячната сода и бакпулвера и разбъркваме.

Като шупне, го слагаме при яйцата и разбиваме с вилицата. Добавяме олиото и пак разбъркваме много добре.

Пресяваме типовото брашно със сито. На части го добавяме при другите продукти и объркваме. Като стане гъсто и лепнещо тесто, го оставяме настрана.

Покриваме тавата на фурната с хартия за печене. Правим си 12 топки от тестото за курабийки, като оформяме с ръце, и ги редим в тавата на разстояние.

Почистваме орехите. Ядката на 1 орех я разделяме, така че да станат 4 парченца. Бучваме отгоре върху вкусните курабийки по 3-4 парченца.

Печем курабийките за диабетици в загрята на 180 градуса фурна за 16 мин.

Да ви е сладко!

Курабийките с типово брашно за диабетици стават много вкусни и меки.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар