Начин на приготвяне
Оставяме двата листа бутертесто, да се размразят на стайна температура.
Вземаме дъното на разкопчаваща се форма за торта 26 см, слагаме я върху единия лист бутертесто и с помощта на нож се изрязва кръг по нея.
По същия начин се прави и с вторият лист тесто.
Двата кръга се слагат върху хартия за печене и се пекат до златисто на 170°C.
Оставят се настрани да се охладят.
Останалите парчета тесто също се слагат да се пекат до златисто.
През това време се прави крем за торта Наполеон. Млякото се слага да се заври със захарта на слаб огън. След като кипне, се добавят на тънка струйка яйцата, разбити с брашното, като се бърка постоянно, за да не загори.
Бърка се до получаване на гладък крем, сваля се от котлона и се добавя кравето масло. По желание може да добавите и ванилия. Оставяме настрани да се охлади.
Охладените кръгли парчета бутертесто се разрязват през средата на две с помощта на остър нож.
На дъното на разкопчаваща се форма за торта се оставя едното парче. Върху него поставяме обилно от вкусния яйчен крем. Покрива се с второ парче и пак се маже обилно с крем. Повтаря се така и с другите две парчета.
Завършваме нашата торта Наполеон се с крем.
Останалите изпечени парчета от тестото се натрошават с ръка на дребно. С тях се поръсва обилно тортата, трябва да покрие крема.
Оставя се в хладилник два-три часа да стегне.
Разкопчава се формата и сочната домашна торта Наполеон се облепва с останалите натрошени парченца от тестото.