Торта лазаня

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Иноватор
376
60
420
2
26/02/2020
"Лазаня с формата на торта, която с удоволствие бихме приели за всеки повод "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо319
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе си първо бешамела. В тенджерка разтопете кравето масло, запържете за кратко брашното и излейте студеното прясно мляко. Посолете и започнете да бъркате веднага докато бешамелът се сгъсти.

Отстранете съда от котлона и овкусете с щипка настъргано индийско орехче. Накъсайте броколите на розички. Сварете броколите за 5-7 мин. в подсолена вода. Извадете и леко намачкайте с вилица.

В друга тенджера с вряща подсолена вода и две дафинови листенца бланширайте за 1-2 мин. корите за лазаня. За кратко ги облейте със студена вода и наредете върху суха кърпа.

Започнете да редите лазанята. Подмажете форма 22 см. с откопчаващ се ринг със зехтин. Наредете три от корите така, че да се застъпват и прехвърлят борда на формата.

На дъното сложете резен тънко нарязана шунка, отгоре наредете от броколите, поръсете с пармезан и изсипете 3-4 с.л. от бешамела. Покрийте с кора и продължете да редите лазанята до изчерпване на продуктите.

Накрая завършете с бешамел и настърган пармезан. Прегънете навътре на красиви гънки оставените извън борда на тавата краища на корите. Намажете ги със зехтин.

Изпечете тортата лазаня на 180 градуса в предварително загрята фурна за 20-25 мин. или до приятен загар.

Да ви е сладко!

Източник на рецептата италианското кулинарно предаване ''La prova del cuoco''!

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Иивинка
Иивинка
26.02.2020 14:16
Страхотна, рецепта!Поздравления за майсторката!
0
0
Ivana Krasteva-Pieroni
Ivana Krasteva-Pieroni
26.02.2020 14:30
Благодаря, Иивинка! Вкусна и може да изглежда трудна, но не е! :)
0
0