Печен заек с плънка

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Печен заек с плънка2 / 2
20/07/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
8
"Няма да ви убеждаваме колко е вкусно, просто ще отворим вратата на фурната и ще оставим ароматът да свърши това вместо нас"

Необходими Продукти

  • заешко месо - 1 заек около 1, 5 кг
  • заешки дреболии - 150 г
  • ориз - 100 гр.
  • гъби - 100 гр.
  • олио - 150 гр.
  • червено вино - 150 гр.
  • лук - 1 глава
  • дафинов лист - 3 бр.
  • черен пипер
  • сол
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържваме нарязаните на дребно дреболии – черен дроб, бъбреци и сърце, след което прибавяме нарязаните на малки парченца лук, гъби, черен пипер, сол, магданоз, ориз. Заливаме с 300 гр. вода и задушаваме пълнежа на слаб огън до пълно изпаряване на водата.

С приготвения пълнеж пълним заека и го зашиваме. Слагаме го в тава за печене, поливаме с виното, мазнината, поръсваме с черен пипер и сол. Доливаме 200 мл. вода, поставяме дафиновите листа и покриваме съда с фолио.

Ястието се пече 90 минути на силна фурна (рецептата е за питомен млад заек - ако е див, трябва да се маринова предварително и да се пече повече).

По желание може да оставим допълнително за още 10 минути без фолиото за да се получи желания златист загар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
510
47
34
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Илиян Ликов
Илиян Ликов
Зайчето вече е във фурната.После ще докладвам за резултата.А докато го чакаме смятаме с едни приятелчета да се почерпим.Честит Имен Ден на всички именници.Да са живи и здрави.
06.01.2014 10:45
1
1