Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Дроб сарма»Дроб сарма с тиквичка

Дроб сарма с тиквичка

Н.АкифоваН.Акифова
Иноватор
2672k8793
Дроб сарма с тиквичка
Снимка: Н.Акифова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
75 мин.
Общо
120 мин.
Порции
8
"Щипка магия, пренесена в дроб сармата от тиквичката, която се сетихме да сложим вътре - опитайте задължително"

Необходими Продукти

  • свински черен дроб - 500 г
  • ориз - 2 в.ч.
  • тиквички - 1 бр.
  • лук - 1 бр.
  • сол - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 к.л.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • вода - 5 в.ч.
  • джоджен - 1 к.л.
  • За заливката
  • кисело мляко - 400 г
  • яйца - 1 бр.
  • брашно - 1 с.л.
  • сол - 1 к.л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Режем черния дроб на средни парченца и варим за около половин час. Прецеждаме водата, режем дроба на много малки купчета и заделяме на страни.

Взимаме един тиган, вътре прибавяме лука, нарязан на дребно, и с малко мазнина запържваме за кратко. После прибавяме нарязан на купчета тиквички и запържваме и тях, след като са готови, изсипваме сместа в тава за печене.

Прибавяме дроба, ориза и разбъркваме всичко хубаво, доливаме водата. Прибавяме подправките, солта. Печем в загрята фурна на 180 градуса за един час яденето, покрито с фолио отгоре, за да не стане суха коричката.

Когато е готова свинската дроб сарма, приготвяме заливката с млякото и изсипваме отгоре. Печем още за 15 минути нашата пролетна дроб сарма.

Дроб сарма с тиквичка поднасяме с богата зелена салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: