Начин на приготвяне
Режем черния дроб на средни парченца и варим за около половин час. Прецеждаме водата, режем дроба на много малки купчета и заделяме на страни.
Взимаме един тиган, вътре прибавяме лука, нарязан на дребно, и с малко мазнина запържваме за кратко. После прибавяме нарязан на купчета тиквички и запържваме и тях, след като са готови, изсипваме сместа в тава за печене.
Прибавяме дроба, ориза и разбъркваме всичко хубаво, доливаме водата. Прибавяме подправките, солта. Печем в загрята фурна на 180 градуса за един час яденето, покрито с фолио отгоре, за да не стане суха коричката.
Когато е готова свинската дроб сарма, приготвяме заливката с млякото и изсипваме отгоре. Печем още за 15 минути нашата пролетна дроб сарма.
Дроб сарма с тиквичка поднасяме с богата зелена салата.