Пиле Тиганаки с ароматен сос

Аника ВойтАника Войт
Чирак
126
58
144
04/03/2020
"Ето и рецептата за прочутото пиле Тиганаки с ароматен сос "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 386
  • Преглеждания за месеца2386
  • Преглеждания за седмицата49
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • пилешко филе - 500 г
  • соев сос - 2 с.л.
  • мед - 1 с.л
  • чесън - 2 скилидки
  • олио - 50 мл
  • краве масло - 30 г
  • лук - 2 глави големи
  • пиперки - 2 бр. зелена + 2 бр. червена
  • гъби - 2 бр.
  • бяло вино - 1 винена чаша
  • царевично нишесте - 1 с.л. разтворено в 50 мл студена вода
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • босилек - на вкус сух
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилешкото филе на ивички. Овкусете го със сол, черен пипер и босилек на вкус.

В тиган загрейте малко олио и запечатайте месото от всички страни за по минута. Щом месото е готово, го отделете в друг съд на страни и покрийте с капак.

Зеленчуците се почистват и измиват. Тях също нарежете на жулиенчета. В тигана, в който сте приготвели месото, сложете още малко олио и задушете нарязаните зеленчуци.

Започнете с лука и чесъна, а след като те поомекнат, добавете чушките и накрая гъбите.

След като всички зеленчуци са сготвени, се налива виното и една чаша вода.

Пилето на тиган се оставя на слаб огън, докато течността започне да се изпарява.

Подправя се със сол, черен пипер и сух босилек на вкус.

Идва ред да се върнат и пилешките жулиени в тигана. Разбъркайте добре.

Завършете соса за пилето, като добавите и предварително разтвореното във вода нишесте заедно със соевия сос и меда.

Разбъркайте пиле Тиганаки с ароматен сос за още 5 минути.

Ястието е готово да бъде сервирано.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар