Начин на приготвяне
Сипва се мляното месо в купа, добавяме ситно нарязан лук, нарязан пресен магданоз.
Добавя се кимион, сол на вкус и с лъжица зехтин и вода се омесва каймата. Оставя се на хладно за 1 час, после се разделя на 4 или 6 топки.
Всяка топка се притиска с ръце да се оформи кръгъл диск, отгоре се поставя тънки плочки кашкавал, може и настърган, и с второто топче кайма се захупва отгоре, притиска се по краищата и оформяме голяма плескавица.
Така се оформят и останалите топчета.
Загрява се скарата, намазва се с мазнина и печем от двете страни до апетитен загар.
Сервираме шарската плескавица със зелена салата, домати или пържени картофи.
Много е вкусно, добър апетит!