Шарска плескавица

Шарска плескавица
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Такава шарска плескавица не сте опитвали"

Необходими Продукти

  • кайма - 500 г смесена
  • лук - 1 глава
  • магданоз
  • кимион
  • риган
  • масло - за намазване
  • кашкавал - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипва се мляното месо в купа, добавяме ситно нарязан лук, нарязан пресен магданоз.

Добавя се кимион, сол на вкус и с лъжица зехтин и вода се омесва каймата. Оставя се на хладно за 1 час, после се разделя на 4 или 6 топки.

Всяка топка се притиска с ръце да се оформи кръгъл диск, отгоре се поставя тънки плочки кашкавал, може и настърган, и с второто топче кайма се захупва отгоре, притиска се по краищата и оформяме голяма плескавица.

Така се оформят и останалите топчета.

Загрява се скарата, намазва се с мазнина и печем от двете страни до апетитен загар.

Сервираме шарската плескавица със зелена салата, домати или пържени картофи.

Много е вкусно, добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: