Пилешки пържоли по провансалски

Пилешки пържоли по провансалски

Георги ЧечевГеорги Чечев
Новак
255
161
27
07/08/2020
"Пригответе си крехки и ароматни пилешки пържоли - както французите ги обичат!"
Приготвяне5 мин.
Готвене15 мин.
Общо20 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 150
  • Преглеждания за месеца62
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистваме месото от сухожилията и ципите. Сплескваме пилешките пържоли на по-тънки парчета и оформяме по краищата, за да не се накъсат.

Смесваме зехтина, счуканите скилидки чесън и смления розмарин. Разнасяме равномерно тази смес на всички пържоли.

Слагаме подготвените пържоли на загрятото барбекю. Печем на много силна температура за около 2 минути за всяка страна на пържолите. Ако не са се опекли добре, ги обръщаме за по още 2 -3 минути.

Пилешки пържоли по провансалски сервираме с френска салата.

А в духа на това меню може да поднесем за десерт и френска селска торта.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар