Свински пържоли с пълнеж

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949862
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • свински пържоли - 5 котлета
  • кашкавал - 100 г
  • гъби - 100 г
  • лук - 1 глава
  • кисели краставички - 2 бр.
  • масло - около 50 г
  • олио - за пържене
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всяка пържола цепваме в средата, за да се получи дълбок джоб. Добре овкусяваме пържолите с пипер и сол от вътре и вън.

Задушете ситно нарязаните гъби в маслото. Когато омекнат добавете и дребно нарязания лук и когато всичко омекне, снемете от котлона.

Добавете към плънката настъргания кашкавал и ситно нарязани краставички. Напълнете котлетите и забодете отвора с клечки, за да не изтича плънката.

Загрейте олио в тиган и изпържете пържолите от двете страни до готовност. При поднасяне махнете клечките. Поднесете ги веднага с резен лимон и гарнитура или сос по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
53
43
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Наталиа Петрова
Наталиа Петрова
Напълних пържолите само с гъби и въпреки това всички останаха много доволни. Рецептата е чудесна,скоро пак ще я повторя!
04.04.2016 21:26
Pressy
Pressy
Ммм...страхотно кулинарно изкушение !
31.03.2016 16:59
katia
katia
вместо да се пържат,не може ли да се запекат на фурна.
03.12.2013 00:25
3