Телешка яхния с червено вино
Teleća janija sa crvenim vinomBeef Stew with Red Wine
gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Телешко месо»Яхния»Телешка яхния с червено вино

Телешка яхния с червено вино

Кристиан АлександровКристиан Александров
Мастър Шеф
5963k2k1k2
Телешка яхния с червено вино
Снимка: Кристиан Александров
1 / 3
03/03/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции4
"Телешка яхния с червено вино - приятен апетит"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме месото на хапки.

Загряваме олиото в дълбока тенджера и запържваме брашното за 1-2 минути, като разбъркваме енергично.

Добавяме месото и наливаме виното и бульона.Варим на умерена температура 15 минути.

След това добавяме моркова и лука, нарязани на дребно и стриваме, почистената от семки сушена чушка.

Подправяме със сол и черен пипер, добавяме червения пипер, хряна, доматеното пюре.

Разбъркваме и варим яхнията още около 45 минути на слаб огън. Телешката яхния с червено вино е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: