Телешка яхния с червено вино

Кристиан АлександровКристиан Александров
Иноватор
398
2k
2k
487
1
03/03/2020
"Телешка яхния с червено вино - приятен апетит "
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 072
  • Преглеждания за месеца282
  • Преглеждания за седмицата23
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

* мерки и количества
Яхния

Начин на приготвяне

Нарязваме месото на хапки.

Загряваме олиото в дълбока тенджера и запържваме брашното за 1-2 минути, като разбъркваме енергично.

Добавяме месото и наливаме виното и бульона.Варим на умерена температура 15 минути.

След това добавяме моркова и лука, нарязани на дребно и стриваме, почистената от семки сушена чушка.

Подправяме със сол и черен пипер, добавяме червения пипер, хряна, доматеното пюре.

Разбъркваме и варим яхнията още около 45 минути на слаб огън. Телешката яхния с червено вино е готова.

Метална поставка за черпак
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Метална поставка за черпак
5.94 лв.
Виж ››

Разбърквате и поставяте на място, така че винаги да ви е под ръка, защото малките помощници в кухнята правят готвенето приятно занимание :)

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар