Джолан с картофи

станимира караджовастанимира караджова
Помощник Готвач
100
503
222
243
1
11/03/2020
"На традицията не можем да изневерим, особено когато тя се изразява в джолан с картофи в чинията "
Приготвяне15 мин.
Готвене120 мин.
Общо135 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 807
  • Преглеждания за месеца181
  • Преглеждания за седмицата50
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества
Печено Свинско

Начин на приготвяне

Смесват се всички подправки. Джоланът се шпикова - т.е. по повърхността му се правят малки прорези с остър нож, в тях се втриват подправките и се слага по парченца морков и чесън.

Джоланът много добре се овалва в подправките. Слага се в тава, залива се с виното и водата, покрива се с алуминиево фолио и се пече на 250°C.

Ако се налага, от време на време към печения джолан се долива вода.

Щом месото започне да се отделя от кокала, се прибавят едро нарязаните моркови и картофи, подправят се и тавата с вкусното печено свинско се връща във фурната.

Джолана с картофи се пече още 45 мин, след което фолиото се маха и се запича за още 5 мин.

Този джолан с картофи е лесна рецепта, която всеки може да изпълни.

Професионален нож за месо
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Професионален нож за месо
18.90 лв.
Виж ››

Професионален нож за месо, с който ще приготвяте любимите си месни гозби за нула време! Ножът има удобна дръжка и силно острие, благодарение на които ще се превърнете в истински майстор. Понякога успехът на ястието зависи именно от начина на рязане на месото, точно затова ви съветваме да се застраховате с този професионален нож за месо.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Алекс _Ив
Алекс _Ив
11.03.2020 13:10
Доста апетитно изглежда!
0
0