Джолан с картофи

станимирастанимира
Новак
63
15
5
11/03/2020
"На традицията не можем да изневерим, особено когато тя се изразява в джолан с картофи в чинията "
Приготвяне15 мин.
Готвене120 мин.
Общо135 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо683
  • Преглеждания за месеца682
  • Преглеждания за седмицата187
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесват се всички подправки. Джоланът се шпикова - т.е. по повърхността му се правят малки прорези с остър нож, в тях се втриват подправките и се слага по парченца морков и чесън.

Джоланът много добре се овалва в подправките. Слага се в тава, залива се с виното и водата, покрива се с алуминиево фолио и се пече на 250°C.

Ако се налага, от време на време към печения джолан се долива вода.

Щом месото започне да се отделя от кокала, се прибавят едро нарязаните моркови и картофи, подправят се и тавата с вкусното печено свинско се връща във фурната.

Джолана с картофи се пече още 45 мин, след което фолиото се маха и се запича за още 5 мин.

Този джолан с картофи е лесна рецепта, която всеки може да изпълни.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Алекс _Ив
Алекс _Ив
11.03.2020 13:10
Доста апетитно изглежда!
0
0