Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Гювеч»Джолан с картофи в гювеч

Джолан с картофи в гювеч

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Джолан с картофи в гювеч
Снимка: Анонимен
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
180 мин.
Порции
8
"Знаете ли как да приготвите джолан, така че месото да се отделя от кокала само при допир и след това буквално да се поти на езика?"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 2 джолана, цели
  • картофи - около 1 кг
  • моркови - 2 броя
  • лук - 3 глави
  • чесън - 1 глава, средна
  • сол
  • черен пипер - млян на вкус
  • червен пипер - 1 с.л.
  • чубрица - ронена на вкус
  • розмарин - 1 с.л.
  • вино - 200 мл червено
  • вода - 200 мл
  • мерудии - малко пресен накълцан магданоз и копър
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете всички подправки, направете леки прорези под кожата на джолана и хубаво натъркайте цялото месо с подправките.

Всички зеленчуци почистете и нарежете по-едро. Половината от тях сипете на дъното на гювеч и поръсете с малко подправки.

Отгоре сложете ароматните джолани и ги покрийте с останалите зеленчуци. Отново малко подправки, долейте виното и водата и сложете капака. Пъхнете в студена фурна.

Първият половин час печете на максимални градуси, след което намалете на 180 градуса и печете още около 2 часа или малко повече.

Поднесете с прясно накълцани мерудии.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
511
43
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Става перфектно, но трябва да се пече доста време.
05.10.2021 18:08
Потребител#167992
Потребител#167992
Страхотно стана, от мен добавих един бульон, вкусът е перфектен, пекох го 3ч на 200 градуса.Месото падна от кокала само като го пипнах с вилица- уникално просто
09.12.2016 22:52
1
roksana
roksana
Изпробвах рецептата,но не съм очарована много от вкуса.А и много повече от 2 часа го пекох.
16.02.2014 12:37
1
4
1
Покажи всички подкоментари