Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Гювеч»Джолан с картофи и гъби на фурна

Джолан с картофи и гъби на фурна

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1124k
Джолан с картофи и гъби на фурна1 / 2
31/07/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
8-9
"Хубавите неща и най-вкусните манджи със свински джолан стават бавно, затова се запасете с търпение. Чакането ще си струва"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 4 свински джолана
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 с.л. млян
  • сол - на вкус
  • картофи - 1 кг
  • моркови - 2 броя
  • гъби - 300 г
  • лук - 2 глави
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • черен пипер
  • сол - на вкус
  • вино - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обезкостете свинския джолан и го нарежете на едри парчета. Добре го поръсете с подправки и леко объркайте, за да се разпределят равномерно по месото.

Покрийте го и го оставете са престои в хладилника за едно денонощие. На следващия ден го изпържете равномерно в сгорещена мазнина.

Почистете и нарежете едро всички зеленчуци, като оставите скилидките чесън цели. Сипете ги в тава и овкусете и тях с подправки. Отгоре разпределете месото и леко объркайте.

Долейте 100 мл вино и завийте всичко с фолио. Сложете тавата да се пече в силно загряна фурна за 30 минути.

След това намалете и доопечете за още 1 и 1/2 часа. Махнете фолиото и проверете дали свинското е готово. При нужда запечете още.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
56
44
33
21
10
Дай твоята оценка: