Турска агнешка супа

Аника ВойтАника Войт
Чирак
124
58
142
14/03/2020
Приготвяне50 мин.
Готвене60 мин.
Общо110 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 063
  • Преглеждания за месеца1063
  • Преглеждания за седмицата475
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешкото месо се почиства и се нарязва на парчета. Залива се с 2 литра вода, посоляват се и се оставя за поври половин час.

Лукът се нарязва на ситно и се прибавя към месото. Чушката и морковът също се почистват и се нарязват на дребно. Морковът може и да го настържете с ренде. Пробвате и тези зеленчуци към турската супа. Ако се нуждае от още вода, долейте вряла такава към вкусната агнешка супа.

Оризът се измива по течаща вода и се добавя към ястието. Вари се до омекването му.

Накрая супата се застройва с разбит жълтък и малко брашно.

Оставя се още 2 мин. турската агнешка супа на котлона и се премества на страни.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар