Картофени кюфтета с моркови на фурна

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Иноватор
491
6k
1k
1k
3
13/03/2020
"Към любимите картофени кюфтета този път прибавяме и моркови, станаха страхотни "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 062
  • Преглеждания за месеца45
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества
Картофени Кюфтета

Начин на приготвяне

Обелете и нарежете на кубчета картофите. Сварете ги до готовност в подсолена вода.

Пасирайте сварените картофи. Добавете настърганите на ситно ренде моркови, натрошеното сирене.

Овкусете сместа за картофените кюфтета с черен пипер и сол, ако има нужда.

В купа сложете галетата, добавете наситнения магданоз, две пресовани скилидки чесън и щипка сол.

Налейте зехтин и бъркайте, докато сместа се навлажни добре.

Разбийте яйцето. С навлажнени ръце направете зеленчуковите кюфтета.

Потопете ги първо в разбитото яйце, после в приготвената панировка.

Наредете кюфтетата в тавичка, застлана с намаслена хартия.

Изпечете на 190°C в предварително загрята фурна до приятен загар. Поднесете картофените кюфтета с моркови на фурна със салата по ваш вкус.

Да ви е сладко!

Продълговато ренде със силиконова дръжка 38x5см.
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Продълговато ренде със силиконова дръжка 38x5см.
10.99 лв.
Виж ››

Когато не ви се занимава да режете, извадете тайното си оръжие - продълговатото ренде за лесно обработване на храната. Универсално ренде, на което нито един продукт не би могъл да се опре!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар