Начин на приготвяне
В леко затопленото кисело мляко сложете содата и изчакайте да шупне. Изсипете в купа.
Добавете разбитото с вилица яйце, захарта, ваниловата захар, щипка сол. Започнете да прибавяте от оризовото брашно, докато получите гъста каша.
В дълбок тиган загрейте слънчогледово олио около 150 мл.
С чаена лъжичка вземете от тестото за бухтичките и пуснете в загрятото олио.
Безглутеновите бухтички сами се обръщат. Изпържете до приятен загар.
Извадете ги с решетъчна лъжица върху кухненска салфетка.
Отцедените безглутенови бухтички сложете в подходяща чиния, поръсете с пудра захар и поднесете!
Приготвят се много бързо тези бухтички с оризово брашно!
Да ви е сладко!