Домашен хляб с хрупкава коричка

Росица ПетроваРосица Петрова
Иноватор
331
99
194
4
16/03/2020
"Не купувайте, а си го направете - страхотен домашен хляб "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 565
  • Преглеждания за месеца2564
  • Преглеждания за седмицата545
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

  • брашно - 550 г
  • мая - 20 г (1/2 кубче)
  • вода - 350 мл (хладка)
  • сол - 1 с.л. (равна)
  • захар - 1 ч.л.
  • зехтин - 1 с.л. (може и олио)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затоплете водата и разтворете в нея маята и захарта. Оставете за 10 минути, докато маята се активира.

Пресейте брашното със солта и направете кладенче.

Прибавете към брашното сместа с маята и зехтина.

Замесете меко и нелепнещо тесто за хляб и го оформете на топка.

Поръсете съда, в който ще печете с брашно. Сложете тестото и отгоре също поръсете с брашно с помощта на сито.

Оставете да втаса, докато удвои обема си. Може и във фурната, която включете на 30-40 градуса.

След като тестото втаса, с остър нож направете няколко разреза.

Печете този икономичен хляб в загрята фурна на 200 градуса за 30 минути.

След това охладете домашния хляб с хрупкава коричка върху решетка.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар