Език в саче

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
9497544k
Език в саче1 / 2
27/08/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
105 мин.
Порции
1 бр.

Необходими Продукти

  • телешки език - 1/2 бр, може и свински
  • бахар - 2 зърна
  • карамфил - 2 зърна
  • черен пипер - 5 зърна
  • дафинов лист - 2 бр.
  • масло - 60 г или олио
  • лук - 1 глава
  • чушки - 1 зелен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете почистения телешки език в тенджера под налягане заедно в подправките. Още топъл го обелете и го нарежете на филийки.

Загрейте бавно сачето, което трябва да е добре намазнено. Сложете езика и го запечете равномерно от двете страни, като добавяте по още малко масло.

Поръсете със сол, млян черен пипер и нарязаните на гръгчета лук и чушки. Когато хванат загар, махнете сачето и го поднесете веднага.

ПО желание по време на печенето може да добавите няколко с.л. вино или доматено пюре.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Севда Якова
Севда Якова
Това ще го пробвам !!!
04.01.2014 15:55