Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Толстолоб върху канапе от пилаф с булгур и маслини

Толстолоб върху канапе от пилаф с булгур и маслини

Невена Блажева ИвановаНевена Блажева Иванова
Помощник Готвач
2143k7641
Толстолоб върху канапе от пилаф с булгур и маслини7 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Толстолоб върху канапе от пилаф с булгур и маслини - една специална вечеря, която сервираме с удоволствие"

Необходими Продукти

  • За пилафа
  • булгур - 1 ч.ч.
  • мазнина - 5 с.л.
  • кромид лук - 1 глава
  • доматено пюре - 4 с.л.
  • пилешки бульон - 1 ч.ч.
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер - на вкус
  • маслини - 150 г обезкостени
  • за рибата
  • толстолоб - 6 котлета
  • царевично брашно
  • мазнина - за пържене
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се заемете с приготвянето на пилафа. Запържете нарязания лук в мазнината.

Добавете булгура, доматеното пюре, черен и червен пипер, сол на вкус и залейте с 1 ч.ч. пилешки домашно приготвен бульон.

Варете 5 минути на силен огън. Отстранете от котлона, прибавете обезкостените маслини и похлупете.

Сервирайте с вкусната пържена риба след 30 мин .

През това време изпържете котлетите толстолоб.

Порциите риба измийте отцедете и посолете. След това оваляйте в царевичното брашно и изпържете в гореща мазнина до готовност.

Извадете върху домакинска хартия за отстраняване на излишната мазнина от вкусния пържен толстолоб.

Сервирайте рибата с пилафа, поръсете със счукани орехи, украсете с маслини.

Вкусно да ви е с този толстолоб върху канапе от пилаф с булгур и маслини!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: