Начин на приготвяне
Първо трябва да направите пълнозърнестото брашно малко по-фино. За целта го сложете в мелачка за кафе или блендера заедно с лимоновите кори. Смелете ги за 20-30 секунди. Добавете бакпулвера към тях.
Разбийте яйцето, смесете го с олиото, меда и щипка сол. Разбъркайте добре и обединете сухата с течната смес. Бъркайте докато се получи средно меко тесто. Ако е по-рядко, просто добавете още малко от брашното. Може и да го приберете в хладилник за 20 минути.
Разточете тестото между 2 пласта хартия за печене. Трябва да се получи кора, дебела около 4 мм.
Изрежете бисквитките и ги наредете в тава с хартия за печене. Имайте предвид, че ще ви излязат две дози за печене.
Печете на загрята на 170 градуса фурна за 16-18 минути или докато видите, че ръбчетата на бисквитите са леко почервенели.
Наблюдавайте ги, защото бисквитите не бива да се препичат - ще станат сухи и твърди.
Още топли, меденките се прибират в кутия - това ще ги предпази от нежеланото втвърдяване.
Вкусът на тези бисквити е много балансиран. Ако обичате по-сладките бисквитки, просто си добавете още мед към тях.
Меките пълнозърнести бисквити с мед са чудни!