Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Солен пай»Пай от патладжан с тиквички и сирена

Пай от патладжан с тиквички и сирена

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k4
Пай от патладжан с тиквички и сирена
Снимка: Ivelina
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6
"Когато този специален солен пай е на трапезата, всичко друго остава на заден план"

Необходими Продукти

  • патладжани - 1 бр. голям или два средни
  • паста - 100 г Ал денте (по желание)
  • зехтин - 3 с.л.
  • праз - 1 среден
  • тиквички - 1 средна ( нарязана ситно или настъргана)
  • яйца - 2 бр.
  • сирене - 1/2 ч.ч. рикота (фета или извара )
  • риган - 1 ч.л. сушен
  • моцарела - 1 бр. Нарязана ситно
  • чесън - 2 скилидки
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Представям ви моята авторска рецепта за солен пай с патладжани. Изключително лесно за приготвяне и диетично ястие

Можете да си приготвите рецептата с паста или без. Вкусът на ястието и в двата случая е чудесен. Без паста е чудесна рецепта за кето и диетично хранене. Приятно приготвяне!

Загрейте фурната до 220 градуса

Подредете филийките от патладжана върху лист за печене и намажете с 2 лъжици зехтин. Подправете със сол и черен пипер. Изпечете до омекване .

В голяма тенджера с подсолена вряща вода сварете пастата ал денте, ако смятате да готвите такава. Отцедете. Можете да пропуснете пастата за по диетичен вариант, както направих аз .

В голям тиган загрейте 1 с.л. зехтин и добавете нарязаните на ситно праз и тиквички, мащерка (по желание) черен пипер, сол и гответе до омекване.

Прехвърлете в голяма купа. Добавете нарязаните на ситно скилидки чесън, разбитите яйца, риган, сирена и разбъркайте добре.

Подредете резените от патладжана като оставите около 3 пръста да виси по краищата. На снимките са стъпките .

Изсипете сместа във формата с наредените патладжани и след това затворете с надвисналите резени от патладжана върху пълнежа.

Покрийте сочния солен пай с фолио и гответе във фурната за около 30-35 минути.

Тази рецепта е не само вкусна, тя е много елегантна. Сервирайте пая с патладжани горещ от фурната и ако желаете добавете, хубав доматено-босилеков сос.

Добър апетит с този вкусен пай от патладжан с тиквички и сирена!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: