Начин на приготвяне
Измийте тиквичките без да ги обелвате. Обелете и измийте морковите. След това настържете тиквичките и морковите.
Ако изберете вариант без задушаване на зеленчуците при приготвяне на апетитното вегетарианско ястие, е добре да ги изстискате от излишната вода.
В малка тенджера задушете нарязания лук в сгорещеното масло, налейте бялото вино, оставете да се изпари.
Добавете настърганите тиквички и моркови, добавете скилидките чесън (предварително нарязани), малко зехтин и задушете за около 8 минути на среден котлон.
След като омекнат и се овкусят от лука и чесъна, ги оставете настрана да се охладят.
Това е варианта, който предпочитам. Можете да не задушавате тиквичките и морковите.
В купа разбийте яйцата, добавете млякото, след което добавете зеленчуците, солта и черния пипер, както и подправката по ваш избор. След това добавете сирената.
Изпечете огретена от зеленчуци за 35 до 40 минути във фурната, на 180 градуса.
Добър апетит с моята авторска рецепта за зеленчуков гратен!
Коментари