Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Ориз на Фурна»Лапад с ориз и яйца на фурна

Лапад с ориз и яйца на фурна

Лапад с ориз и яйца на фурна4 / 4
22/03/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
3
"Страхотна и лесна рецепта с лапад и ориз за делник и празник!"

Необходими Продукти

  • олио - 4 с.л.
  • лук - 1 глава стар
  • лапад - 1 връзка
  • ориз - 80 г
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • яйца - 3 бр.
  • вода - 2 - 3 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чудесна пролетна рецепта за лапад с ориз и яйца на фурна.

Лападът се почиства от дръжките, попарва се в гореща вода, отцеден се нарязва на ситно заедно с лука.

Загрява се олио, запържваме нарязания лук да омекне, добавяме ориз, лапада и разбъркваме за кратко.

Поръсваме с червен пипер и наливаме водата. Овкусява се със сол и черен пипер.

След като заври, се прехвърля в малка тавичка и се пече до готовност на ориза. Ако оризът е готов, а има още течност, може да се отнеме да остане гъста сместа.

С лъжица се оформят 3 гнезда, в които чукваме по 1 яйце.

Връща се във фурната да се запече, докато побелеят яйцата и е готово.

Сервираме порция вкусен лапад с ориз с поръсен върху яйцето червен пипер.

Вкусно е с чесън и кисело мляко.

Добър апетит с този страхотен ориз на фурна!

Източник: По рецепта на Христина Колева от кулинарния ѝ блог.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: