Начин на приготвяне
Миналия уикенд създадох нова рецепта или поне нова рецепта по моите стандарти.
Тази вкусна рецепта за пилешко със сос може да се направи за по-малко от тридесет минути.
Можете да сервирате върху домашна паста или бял ориз. Тези лесни и ефектни пилешки рулца с аспержи се допълват чудесно със сухо бяло вино като Совиньон Блан или Пино Гриджо.
Направих този път с пилешки обезкостени бутчета и начуках леко пържолките с подправки - черен пипер, сол и мащерка и други по ваш избор.
Почистих аспержите като ги измих и подрязах в краищата (при мен не се наложи да ги беля). В рецептата не се налага да се варят предварително.
Върху овкусените пилешки пържоли поставям по две или три аспержи и навивам на руло, което закрепям с клечка за заби.
Овалвам рулцата с брашно и запържам в загрято масло леко да порозовеят.
Добавям нарязания лук шалот и задушавам още 3-4 мин. Когато лукът омекне добре, добавям прясна мащерка, бялото вино и гъбите.
Задушавам така 15 мин. на слаб котлон.
След това добавям сметаната и готвя още 10-15 или докато се сгъсти леко.
Нашите лесни пилешки рулца с аспержи и сметаново-гъбен сос са готови за сервиране!
Добър апетит!