Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Руладини»Лесни пилешки рулца с аспержи и сметаново-гъбен сос

Лесни пилешки рулца с аспержи и сметаново-гъбен сос

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k4
Лесни пилешки рулца с аспержи и сметаново-гъбен сос
Снимка: Ivelina
3 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Аламинут, който ще ви се услади в мига, в който усетите аромата - пилешки рулца с аспержи и сметанов-гъбен сос"

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 2 бр. големи /или обезкостени пилешки бутчета/
  • зехтин - 2 с.л.
  • краве масло - 2 с.л.
  • гъби - 450 г пресни, нарязани
  • аспержи - 400 г подрязани
  • брашно - 1 с.л. за овалване
  • лук - 1 средна глава
  • бяло вино - 1 ч.ч. сухо
  • сметана - 100 мл течна животинска
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • мащерка - 2 - 3 клончета прясна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Миналия уикенд създадох нова рецепта или поне нова рецепта по моите стандарти.

Тази вкусна рецепта за пилешко със сос може да се направи за по-малко от тридесет минути.

Можете да сервирате върху домашна паста или бял ориз. Тези лесни и ефектни пилешки рулца с аспержи се допълват чудесно със сухо бяло вино като Совиньон Блан или Пино Гриджо.

Направих този път с пилешки обезкостени бутчета и начуках леко пържолките с подправки - черен пипер, сол и мащерка и други по ваш избор.

Почистих аспержите като ги измих и подрязах в краищата (при мен не се наложи да ги беля). В рецептата не се налага да се варят предварително.

Върху овкусените пилешки пържоли поставям по две или три аспержи и навивам на руло, което закрепям с клечка за заби.

Овалвам рулцата с брашно и запържам в загрято масло леко да порозовеят.

Добавям нарязания лук шалот и задушавам още 3-4 мин. Когато лукът омекне добре, добавям прясна мащерка, бялото вино и гъбите.

Задушавам така 15 мин. на слаб котлон.

След това добавям сметаната и готвя още 10-15 или докато се сгъсти леко.

Нашите лесни пилешки рулца с аспержи и сметаново-гъбен сос са готови за сервиране!

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: