Начин на приготвяне
Измиваме старателно няколко пъти почистения булгур и го накисваме.
Кипваме в тенджерка 100 мл вода и в нея сипваме шарлана и хималайската сол заедно с нарязаните моркови, чесън и лук.
След 4-5 минути заливаме с около 1.6 л гореща вода. Добавяме нарязаните картофи на кубченца и отцедения булгур.
Овкусяваме със смлените подправки – черен пипер, кориандър и джинджифил на прах. Оставяме вкусната зеленчукова супа да си ври с отхлупен капак.
След 10 – 15 минути добавяме на ситно нарязания магданоз (без дръжките) и пшеничните трици – бавно, с постоянно бъркане.
Варим булгурената супа още около 5 минутки до пълна готовност на зеленчуците и варивото.
Подправяме с още малко хималайска сол на вкус – ако е необходимо, и супата е готова!
Поднасяме ароматната зеленчукова супа с булгур и трици топла и сгряваща, с прясно нарязан магданоз.
Лесна и полезна супа с уютно вкусен зеленчуков бульон!
Чудно Вкусно!